|
اگر این سوال برایتان مطرح است که اجرای قرار مالیاتی چیست، باید برایتان بگوییم که وقتی مؤدی به هیأت حل اختلاف مراجعه می کند ولی مشکل موجود در پرونده اش حل و فصل نشود، پرونده با جرئیات و دقت وارد اجرای قرار مالیاتی می شود. همراهی با ما تا پایان مقاله شما را با اجرای قرار مالیاتی بیشتر آشنا می کند.
مطابق بند 22 قانون مالیات مستقیم، به سه دلیل پرونده وارد اجری قرار مالیاتی می شود:
در صورتی مشاهده یکی از موارد بالا هیأت اختلاف مالیاتی برای مؤدی قرار کارشناسی صادر می کند. مجریان قانونی نیز وظیفه دارند، طبق درخواست هیأت حل اختلاف تا یک ماه روند بررسی پرونده را انجام داده و اقدامات لازم برای اتخاذ تصمیم نهایی را انجام داده و گزارش دهند.
وقتی پرونده در هیأت حل اختلاف با اجرای قرار کارشناسی روبرو می شود، منظور از قرار مالیاتی ممکن است یکی از چهار مورد زیر باشد.
به عبارت دیگر مؤدی هر چند به هیأت حل اختلاف مراجعه می کند، ولی چون هیأت حل اختلاف برای تصمیم گیری و صدور رأی منتظر پرونده مرتبط دیگری که یا مربوط به دادگستری یا در حوزه مالیاتی است مؤدی هم چنان باید منتظر بماند تا تکلیف پرونده ثالث مشخص شود. در واقع تا زمان رسیدن رای پرونده ثالث، رسیدگی به پرونده مؤدی امکان پذیر نبوده و برای روشن تکلیف پرونده فعلی باید صبر کرد.
اگرمایل هستید پرونده مالیاتی شما به مرحله اجرای قرار برود، باید در متن لایحه دفاعیه از خود درخواست اجرای قرار را درج نمایید، تا سازمان امورمالیاتی و قاضی مربوطه بتوانند به آن رسیدگی کنند. در صورت درج کتبی درخواست اجرای قرار مالیاتی، حتی اگر نماینده سازمان در هیأت حل اختلاف به درخواست اجرای قرار توجهی نکند و رای را براساس نظر خود صادر کند، باز هم شما می توانید در مراحل بعدی رسیدگی به پرونده به لایحه دفاعیه خود استناد کرده و از پرونده دفاع کنید.
پس از ورود پرونده به هیأت حل اختلاف و بررسی آن برای اجرای قرار مالیاتی، هیأت حل اختلاف برای بررسی پرونده یکی از تصمیمات زیر را خواهد گرفت.